Zuiderlingedijk 23 info@de-uitspanning.nl 0183 562 656

De Uitspanning

Boomgaard

Onze tuin is al van oudsher ingericht als boomgaard en een gedeelte als groentetuin.
Het was de bedoeling dat ze zich zelf zoveel mogelijk konden voorzien in levensonderhoud.Zo had je groenten, aardappelen, fruit en vruchten, en alles werd ingemaakt of opgeslagen.

Wij hebben van de groentetuin het terras gemaakt. De bomen zijn natuurlijk gebleven.

Wanneer er bomen doodgaan worden ze vervangen door ouderwetse hoogstam rassen, Er staan verschillende soorten  appels, peren, pruimen, kersen, mispel en noten. Zo vind je bij ons een sterappel, zoete appel, bellefleur en goudrenetten, maar ook stoofperen en handperen.

Alle bomen worden elk jaar gesnoeid. In het voorjaar komen de bomen in bloei, eerst de kersen en pruimen, daarna de peren en het laatste de appels. Met heel mooi weer kan het heel vlug gaan.

DSCF0061IMG-20140412-WA0001tot en met groningen 009terras van bovenaf IMG_20160223_093554 IMG_20160307_090437

DSCF0605

Genieten van de eerste mooi dag dit seizoen en daar hoort koffie en appelgebak met slagroom bijDSCF0618

2 reacties

  1. AP Ouwerkerk

    Hallo Jos en Anneke,

    Wat een mooie nieuwe website. Ziet er goed uit. Jullie hebben een prachtige locatie die zeldzaam is en heerlijk is om wat te eten en te drinken.

    Gr. Anita

  2. Henk en Linda

    Jos en Anneke, fijn dat jullie weer gauw open gaan, jullie hebben een fantastisch plekje waar het goed toeven is, soms is het jammer dat zoveel mensen dat ook vinden want er is niet altijd meer een plaatsje te vinden als het in het weekend mooi weer is. Fijn voor jullie dat het zo’n succes is en fijn voor ons dat we onderweg op zo’n mooi stekje terecht kunnen. Wij wensen jullie een mooi seizoen!

Comments are closed.